19.4 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalFranks dojeneşte BNR

Franks dojeneşte BNR

Reducerea dobânzii de politică monetară ar fi putut fi amânată cu câteva luni, este de părere Jeffrey Franks, șeful misiunii FMI în România, pentru a confirma consolidarea inflației la un nivel redus, potrivit Mediafax.
„Eu aș mai fi așteptat câteva luni înainte să operez o modificare a politicii monetare, dacă eram în locul BNR. Dar acest lucru este doar o discrepanță minoră între viziunea noastră și cea a băncii centrale. (…) Adevărul este că inflația s-a redus puternic, iar măsura este adecvată atât timp cât vom vedea o consolidare a acestei reduceri“, a declarat Jeffrey Franks. Întrebat dacă reducerea în continuare a dobânzii ar fi sustenabilă, Franks a spus că acest lucru va depinde în principal de inflație, dar și de evoluția cursului de schimb și a fluxurilor de capital.
„Nu trebuie să te uiți doar la inflație, trebuie să te uiți și la presiunile pe cursul de schimb, pe fluxurile de capital. Dar, în acest moment, ele sunt administrabile“, a spus Franks. Săptămâna trecută, BNR a redus dobânda de politică monetară cu 0,25 puncte procentuale, de la 6,25% la 6%. Decizia a fost luată în contextul în care inflația anuală a coborât la 3,45% în luna septembrie, intrând în intervalul țintit de BNR pentru acest an.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU